Двуцветна елда с нектарини

Двуцветна елда с нектарини

Когато въвеждам нов плод, зеленчук или друг продукт, го предлагам минимум три поредни дни. И днес сме на нектарини ден втори. Много се чудих каква да бъде днес закуската на Сияна така, че да е разнообразна. Затова ще направя елда, тъй като не е хапвала скоро. Когато правя елда сварявам от нея малко по-голямо количество (за два дни), като една част предлагам веднага, а останалата съхранявам в буркан и хладилник за следващия ден. Този път нещо се увлякох и сварих повече елда (за 3 дни), така че сме на елда. И да започваме… елда номер 1.

Необходими продукти:

 • 2 с.л. елда
 • 1 нектарина
 • 1/2 ч.л. брашно от Рожков
 • 1 к.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

Както вече споменах сварих по-голямо количество елда (6 с.л. измерена в суров вид), така че разделям количеството на три равни части, две от които прибирам в хладилник, останала правя сега.

Нектарината обелвам, почиствам и правя на пара за 10 мин. След което я пасирам заедно с маслото.

Елдата разделям на две и в едната половина добавям брашното от Рожков. В чаша/купа поставям първо натуралната елда, върху нея половината количество пасирана нектарина, следва „шоколадова“ елда и най-горен ред останалото количество нектарина. За декорация поръсвам с малко брашно от Рожков.

Двуцветна елда с нектарини
Двуцветна елда с нектарини

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаВръщане към магазина
   Apply Coupon
   Scroll to Top